Джошуа Мошонов

Проф. Джошуа Мошонов e ръководител на катедрата по Ендодонтия към Hebrew University – факултет по дентална медицина Hadassah, Йерусалим, Израел.

Проф. Джошуа Мошонов е клиничен доцент и ръководител на катедрата по Ендодонтия при Hebrew University – факултет по дентална медицина Хадаса, Йерусалим, Израел. Той получава магистърската си степен през 1979 г. и завършва програмата за специализация по ендодонтия през 1989 г. в Hebrew University – Факултет по дентална медицина Хадаса. Бивш председател е на Израелското ендодонтско общество. Член на Националния борд по ендодонтия и бивш член на националния изпитен комитет по дентална медицина към министерството на здравеопазването в Израел. Проф. Мошонов е бил също така председател на Йерусалимския клон на Израелската дентална асоциация, председател на Израелския борд по ендодонтска специализация и сега е член на Научния съвет на Израелската дентална асоциация.

Като член на факултета на Hebrew University – факултет по дентална медицина Хадаса от 1988 г., проф. Мошонов бе за дълги години директор на ендодонтската програма за студенти. Той е също така член на редакционния колектив на „Refuat Hape Vehashinaim”, Журналът на Израелската дентална асоциация, както и член на редакционната колегия на Британското списание „Ендодонтска практика“. Проф. Мошонов е автор и съавтор на много научни статии и е канен да изнася лекции както в страната, така и в чужбина.
Сегашните му изследвания се фокусират на приложението на новите технологии в денталната медицина като цяло и по-специално в ендодонтията, както и приложението на лазерите в денталната медицина.

Наскоро заедно с проф. Одед Налиели от болницата Барзилай, проф. Мошонов разработи ендоскоп за дентално приложение, който се използва най-вече в имплантологията и ендодонтията.
Ръководи частна практика в Тел Авив, Израел, коятo се занимава изцяло с ендодонтия.

← ОБРАТНО