Директно и индиректно естетично възстановяване на оклузален релеф – 5-7 април 2013

ТЕМА: Директно и индиректно естетично възстановяване на оклузален релеф

Лекция за зъболекари на 06.04 /събота/

ДАТА: 5-7.04.2013 г.

ЛЕКТОР: Dr. Antonio Demartis, Gianpiero Prandi Mdt.

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: хотел Боженци, в близост до село Боженци, Габровско

ОРГАНИЗАТОР: Elephant Dental и Инфодент-БГ ООД

КОНТАКТИ: Инфодент -БГ, тел: 02/963 45 43

ПРОГРАМА:  Екипна Лекция

Целта на настоящия курс е изготвянето на критичен анализ по отношение на съвременните материали за работа и протоколите, с които се използват те.
Представяне на техники за директна и индиректна изработка на инлеи и онлеи и материалите, с които се изработват за постигане на успешен краен резултат.
Материалите, които използваме при възстановяването на увредени зъбни структури се развиват непрекъснато, а заедно с тях и методите и протоколите за тяхното приложение. Всичко това има като крайна цел възстановяването на твърдите зъбни тъкани по биомиметичен начин. При избора на материал се отдава голямо значение на запазването на хибридния слой, който може да бъде компрометиран ако материала е много твърд.
Механичният стрес, който оказват много твърдите материали ще бъде трансфериран върху адхезивната повърхност и това ще доведе до образуването на фрактури в емайла по границите на възстановяването. Това важи особено много при възстановявания от керамика.
Други автори са на мнение, че това се случва, когато възстановителния материал е много еластичен и напреженията по повърхността нарастват с нарастване на гъвкавостта на материала.
Всичко това е довело до създаването на композитни материали с подобрени характеристики, като напр. твърдост по Викерс, която от 40-50 N/mm2 е подобрена на 150 N/mm2, а при керамиката тя е намалена от 700 до 540 N/mm2.

9.00 – 9.30 ч   –  Регистрация
9.30 – 12.00 ч – Теория – екипна лекция

  1. Представяне на използваните материали.
  2. Планиране и дизайн за едно лесно и контролирано нанасяне на слоевете стъпка по стъпка.
  3. Анализиране на цервикалните марджини и техните естетични и функционални свойства.
  4. Нанасяне на керамиката Interaction върху метал и/или цирконий.
  5. Изработване на фасета с керамиката  Interaction.
  6. Дискусия и споделяне на опит.

ЦЕНА: 240 лв.

Цената включва: такса участие в курса – теория, две нощувки в двойна стая със закуски, един обяд и две вечери по тристепенно меню, ползване на басейн, фитнес уреди и тенис на маса, високоскоростен Wi-Fi и охраняем паркинг.

ЦЕНА ЗА ПРИДРУЖИТЕЛИ: 170 лв.

Цената включва: две нощувки в двойна стая със закуски, един обяд и две вечери по тристепенно меню, ползване на басейн, фитнес уреди и тенис на маса, високоскоростен Wi-Fi и охраняем паркинг.

ЦЕНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ЛЕКЦИЯТА: 60 лв.

Настаняване на 5 Април след 13 часа. Курсът ще се проведе на 6 Април. Напускане на хотела на 7 Април до 12 часа.