Награда на декана на Факултета по дентална медицина, Варна

Дни преди Коледа двама от петимата носители на наградата на декана на Факултета по дентална медицина получиха отличията си

В навечерието на Коледа двама от общо петимата носители на тазгодишната награда на декана на Факултета по дентална медицина получиха своето отличие от декана доц. Цветан Тончев.

Проф. д-р Доан Зия и проф. д-р Апостол Стратиев, заедно с проф. д-р Тодор Пеев, проф. д-р Ангелина Киселова, проф. д-р Вера Крумова са тазгодишните отличени в най-високата категория MAXIMI MERITI CAUSA за цялостен принос към създаването на Факултета по дентална медицина във Варна, изготвянето на програми за обучение, подготовка на студенти, специализанти и докторанти и участие в лекционни модули и изпитни комисии.

Наградата на декана на ФДМ е на името на бележития учен, преподавател, лечител и общественик, проф. д-р Славчо Давидов, основател на първия стоматологичен факултет в България, този в град София, и автор на първия в България учебник по хирургична стоматология.

Отличието е в три категории, като тази година по време на промоцията на Випуск 2014 на ФДМ за първи път бе връчена в най-високата категория MAXIMI MERITI CAUSA.