Оклузална концепция на Йохан Петерс

Една от най-добрите предпоставки за съхраняване на добрата дъвкателна функция е запазване на каниновото водене

Йохан Петерс (Jochen Peters) е майстор-зъботехник и преподавател.
През 1985 г. разработва техниките Рационален восъчен моделаж по Йохан Петерс и Рационални керамични конструкции във фронта и на страничните зъби по Йохан Петерс”.
През 1989 г. създава оклузална концепция, която доказва научно през 2001 г. Днес оклузалната концепция на Йохан Петерс е изключително популярна в цял свят, благодарение на множеството курсове и семинари, на които той я представя, както и на това, че тя е доказала рационалността си през годините. Йохан Петерс провежда и обучения на тема Комуникация между клиника, пациент и лаборатория.
От 2005 г. преподава в Университета Donau Krems в Бон/магистратура за зъболекари. Извършва и специфично обучение на студенти, начинаещи в професията и глухонеми колеги.
През 2009 г. на зъботехническата среща в Дюселдорф e удостоен с наградата “Horst-Gründler”. Притежател e на 3 рекорда на Гинес на тема Зъботехника и обществена работа.

Йохан Петерс представи оклузалната си концепция и в България на Колоквиума за зъболекари и зъботехници в Боровец през 2014 г., организиран от Инфодент-БГ, както и на практическия курс с организатор фирма Евгени Стефанов ЕС.

Интервюто с Йохан Петерс ще може да прочетете в списание Зъботехническа лаборатория, бр. 2/2015 г, през юни.