Dr. Louis Hardan

prof. HardanПроф. Луис Хардан е ръководител на Катедрата по Консервативно и Естетично зъболечение на Университета Свети Жозеф, Бейрут, Ливан.
Завършва дентална медицина през 1989 г. и следдипломно обучение в Университета Свети Жозеф. През 1993 г. получава сертификат за основни науки, а през 1995 г. завършва специализация по възстановителна естетична дентална медицина. Защитава докторска степен по орална биология.

Д-р Хардан поддържа частна практика в родния си град Библос, Ливан, и е научен директор и почетен и активен международен член на StyleItaliano. Той е и председател на Европейската асоциация по козметична дентална медицина за Ливан. Д-р Хардан е изобретателят на Smile Lite MDP (Smile Line), устройство, използвано за правене на висококачествени дентални снимки с мобилен телефон, за което той спечели наградата за най-добра технология през 2017 г., както и Posterior Misura (LM инструмент ), инструмент за оформяне на директни задни композити. Има много публикации в международни списания и е изнесъл няколко международни лекции и курсове по естетика, възстановителна стоматология и мобилна дентална фотография.

Автор е на книгата Protocols for Mobile Dental Photography with Auxiliary Lighting на издателство Quintessence Publishing, която предстои да излезе на български език през 2022 г.

РЕЗЮМЕ Много лекари по дентална медицина вече използват камерите на своите смартфони за да документират случаите си и да комуникират със своята лаборатория, понеже не използват професионални фотоапарати. Лошо заснетата снимка може да компрометира качеството на денталната работа. Поради това е много важно да сме наясно как правилно да използваме камерата на смартфона в контекста на клиничната фотография. Това ще бъде и темата на лекцията, с която ще ви запознаем как лесно и финансово достъпно да правите документиране на клинични случаи.

ОБРАТНО