„Нощен колоквиум“

peters

Jochen Peters, mdt

Дали „Колоквиум за зъболекари и зъботехници“, който се проведе в Боровец на 14-ти и 15-ти ноември 2014 г.  ще стане известен под името НОЩНИЯТ КОЛОКВИУМ – това ще се види тепърва, но надали зъболекари и зъботехници са присъствали на друго подобно уникално шоу, продължило до 11 часа вечерта.

Среднощна магия сътвори зъботехника Йохан Петерс /Jochen Peters/ в голямата зала България на хотел Самоков. Лекцията: „Оклузия и функция. Восъчен моделаж на молари по метода на Йохан Петерс (бързо и ефективно). Индивидуални керамични възстановявания във фронталния участък. Демонстрация“ – продължи повече от 4 часа и приключи точно навреме, за да могат участниците от тази незабравима вечер да изгледат боксовия мач Пулев-Кличко.

Web_Okklusion_Peters1

Occlusion-Peters-Method

Харизматичният Петерс, който пристигна след 14 часово пътуване, поради техническа повреда в самолета и кратко придвижване по мъгливите пътища до Боровец, енергично влетя в залата и за 10-ина минути създаде оборудвана  зъботехническа лаборатория. Показа своята страст към професията си, изключително майсторство и желание да сподели с аудиторията тънкости, които малцина преподаватели споделят със своите ученици.

Лекарите по дентална медицина и зъботехниците, които избраха да останат за тази презентация и демонстрация бяха въвлечени в една паралелна вселена, в която двете гилдии говорят на един и същи език, без неразбирателства, в пълна хармония.