10 идеи за пътешествия и забавления около езерото Гарда

10 идеи за пътешествия и забавления в района на град Десенцано дел Гарда

Лaгo ди Гapдa e нaй-гoлямoтo eзepo нa тepитopиятa нa Итaлия. Рaзпoлoжeнo нa oкoлo пoлoвинaтa път мeждy Вeнeция и Милaнo. Пpocтиpa ce нa плoщ oт 370 кв. км и дocтигa дължинa oт 52 км, a мaкcимaлнaтa мy шиpинa e oкoлo 17-18 км. Пo цялaтa кpaйбpeжнa ивицa нa eзepoтo ce peдят paзлични гpaдчeтa c изключитeлна архитектура, хoтeли и заведения.

 

изглед от Monte Baldo

изглед от Monte Baldo

 1. Исторически център на Пескиера дел Гарда със стария град и неговите живописни улички, марината с красивите яхти, приятни заведения.
 2. Град Сирмионе, вдаден в езерото на който се намира величествения замък от 13 век и най-голямата археологическа зона в Северна Италия – Гроте ди Катуло с богати мозайки и фрески, разпростряла се на 200 декара. Известно е и със СПА-центровете си, някои от които работят целогодишно.
 3. Верона – един от най-красивите и романтични италиански градове с богата история и многобройни забележителности, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство.Това е градът на Ромео и Жулиета и втората родина на Данте Алигиери. Арена ди Верона е не само един от най-известните древни амфитеатри, но и място, където културните събития следват едно след друго.
  Верона, балкона на Жулиета

  Верона, балкона на Жулиета

  Кулата Ламберти, двореца, Палацио делла Гран Гуардиа, замъка Кастелвекио, красивите старинни мостове над река Адидже, еврейския квартал са част от забележителностите на града.

 4. Градчетата, накацали по брега на Лаго ди Гарда – всяко със своя облик, атмосфера и история, между които Пескиера дел Гарда, Сермионе, Малчезине, Бардолино.

 5. Малчезине (Malcesine) е най-голямото населено място по бреговете на Лаго ди Гарда. Вероятно тук се е провела прочутата водна битка на Тиберий ( 15 г. пр. Хр. ). Замъкът, който се издига над града кара да оживее средновековната историята  от 13-14 век, от времето, когато е бил владян от фамилията Della Scala. Днес можете да  разгледате Природонаучния музей, който е разположен в него. Палацо дей Капитани дел Лаго е една от забележителностите, която трябва да се посети – Palazzo dei Capitani del Lago (XIII-XIV век.). Не трябва да се пропускат и красивите църкви San Marco, Santa Maria – Navene, San Michele (XII век.), Madonna della Neve (1972). Над града се издига Monte Baldo. Заслужава си да отделите малко време и да се качите с лифта, който от 65 м надморска височина ще ви качи на 1780 м. Лифът работи до края на октомври. Гледката към планинските склонове и езерото долу е изумителна. Намира се на 72 км. по брега от Десенцано дел Гарда. Вижте повече …
 6. expo-center Montichiari

  карта на местността, около експо-центъра, Бергамо, Десенцано дел Гарда и Милано

  Парка Сигурта, създаден още в 1617 г. и през 1859 г. е бил щаб квартира на Наполеон. Разположен е на на 8 км от Пескиера дел Гарда /на 23 км от Десенцано дел Гарда/ и привлича с: Алеята на розите, дълга 1 км и засадена с 30 000 подбрани сортове рози, Лабиринта, разположен на площ 2500 кв.м. със зелени стени с височина 2 м и кула с наблюдателница в центъра, Слънчевия часовник Ромео и Жулиета, Водните градини, Билковата градина, Камъкът на вечната младост, Кастелето  и други прекрасни кътчета. Посещението на парка може да стане пеша, да се вземе “омагьосания влак“, да се наеме на място велосипед или голф количка.

 7. градчетата около езерото

  градчетата около езерото

  Гардаланд – най-големия тематичен парк в Италия, който е класиран от Форбс на 5-то място в света между най-големите атракционни паркове. Забавленията са за всички възрасти и са разделени на четири основни групи: адреналин, фантазия, приключения и шоу. Gardaland е разположен на 2,5 км от гарата на Пескиера дел гарда, откъдето има безплатен превоз. Паркът е отворен до 1 ноември. Целодневен билет – 39 €, ако е резервиран по-рано – вижте повече

 8. Канева Аквапарк и Мувиленд парк, намиращи се в близост до Пескиера дел Гарда. вижте повече…

 9. Водно пътешествие с корабчетата, кръстосващи езерото Лаго ди Гарда и свързващи градчетата и курортите по крайбрежието му.
 10. Отдих на брега на езерото, сред зеленина и в компанията на лебеди и други водни птици.

Вижте картата!

/по материал на Росица Велева, Роззи Травел, www.thexperts.bg /