ІІІ Dental Lounge, Atina: 5 юни 2015

ТЕМА: ІІІ Dental Lounge, Atina

Презентациите са на Английски език – без превод

ДАТА: 05.06.2015 г.

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: Гърция, Атина
Blue Water, Ionian 4, Konstantinou Karamanli Avenue A Plaz Voulas 16673 Voula Attiki, Greece

ЛЕКТОРИ

  • Doc Michael Behm – Терапия при екструзия
  • MDT Christian Gnan – Точно определяне на цвета
  • MDT Axel Gütges – Естетичната зона – митове и реалност Piotr Nagadowski – Хирургически пътеводител – планиране на имплантатното лечение с компютърна томография и стереолитографски софтуер CAD (CT&stl)
  • MDT Jochen Peters – Класиката среща модерното – финансово планиране, естетика, оклузия и CAD/CAM
  • MDT Jan Schünemann – Емоции в денталната медицина
  • Nondas Vlachopoulos – Цялостни естетични керамични възстановявания

РЕЗЮМЕТА

Doc Michael Behm – Терапия при екструзия
Екструзивната терапия (описана от Dr. S. Neumayer) може да помогне при безнадеждни случаи. В рамките на няколко дни твърдата и меката тъкан наоколо се стимулират така, че да се формира нова тъкан, а планираното имплантиране се опростява значително.

MDT Christian Gnan – Точно определяне на цвета
Цветът е индивидуално усещане, повлияно от различни фактори – дължина на вълната, интензитет, спектрална композиция на светлината и радиацията на обекта. Те се обработват във визуалния апарат, който отговаря за индивидуалното цветно зрение при всеки отделен човек. Ключът към разбирането на цвета е в цветовата теория.

MDT Axel Gütges – Естетичната зона – митове и реалност
От фасети без изпиляване през литиев дисиликат, до циркониев диоксид. Всичко е възможно. Но дали всичко има смисъл. Въз основа на случаи от ежедневната практика Аксел Гютгес ще покаже кое е истина и кое – мит.

Piotr Nagadowski – Хирургически пътеводител – планиране на имплантатното лечение с компютърна томография и стереолитографски софтуер CAD (CT&stl)
Понеже цветовият и оттенъчен ефект е до голяма степен повлиян от пречупващите свойства на различните слоеве, от които са изградени естествените зъби, ползите от колориметрите са ограничени. Възпроизвеждането на цвета дори и с отлични материали е въпрос на „справяне“ с цветовото усещане.

MDT Jochen Peters – Класиката среща модерното – финансово планиране, естетика, оклузия и CAD/CAM
Оклузалната навигация или „Оклузалният компас“ – знай, разбирай и прилагай. Функционален триизмерен дизайн. Оклузални повърхности, които не се късат след топлинната обработка и не изискват допълнителна работа. Минимализирането на оклузията като икономически фактор в денталните практики.

MDT Jan Schünemann – Емоции в денталната медицина
Днешната естетична дентална медицина включва широк кръг научни дисциплини от различни сфери на човешкото познание. Зъботехникът трябва да притежава способността при всеки отделен случай да оценява всички фактори, за да избира подходяща терапия за пациента. В тази презентация ще разкрием стъпка по стъпка начина, по който науката и технологията, в съчетание с артистичността, могат с отлична точност да посрещнат предизвикателствата на всеки отделен случай.

Nondas Vlachopoulos – Цялостни естетични керамични възстановявания
Приносът на съвременната технология в сферата на материалите и оборудването, съчетан с най-модерните производствени техники, е ключът към задоволяването на естетичните и функционалните нужди на пациентите. Необходимостта от оптимални резултати в сферата на естетиката, функционалността и биосъвместимостта изискват все по-често използването на изцяло керамични възстановявания, импланти и съчетаването им.

Начало: 18:30 ч. (Презентации от 20:45 ч.)

Цена (без ДДС)

  • 950 лв. (такса Dental Lounge, Хотел – две нощувки, самостоятелно в двойна стая)
  • 750 лв. (такса Dental Lounge, Хотел – две нощувки в двойна стая)

КОНТАКТИ: ВОП

  • Тодор Стоянов – e-mail: tstoyanov @vop-bg.com
  • Мишел Мишев – e-mail: mishev @vop-bg.com