Често срещани грешки и усложнения в денталната имплантология: 16 август 2014

ТЕМА: Често срещани грешки и усложнения в денталната имплантология

Еднодневен семинар

ДАТА: 16/08/2014 г. /събота/

ЛЕКТОР: д-р Офир Фромович /Dr. Ophir Fromovich/, Израел

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: Варна, хотел Голдън Тюлип, бул. Христо Ботев №3А

ОРГАНИЗАТОР: Медина Био ООД

ЛИНК: www.medina-bio.com

ЗА КОНТАКТИ: 0899 145 801; e-mail: medina2007@mail.bg

Лекциите ще бъдат на английски език със симултантен превод на български език. За гостите, които желаят да отседнат в хотел Голдън Тюлип, има осигурени преференциални цени за нощувка.

За семинара
Днес използването на дентални импланти е много често срещано. Когато денталните импланти са поставени от лекар с подходяща подготовка, в повече от 95% от случаите процедурата е успешна.
В предстоящите лекции д-р Фромович ще говори за усложненията и отпадането на дентални импланти, превенцията, коригиращите действия и поддръжката след лечение. Ще бъдат разгледани усложнения като: кръвотечение, инфекция, оток, проводима болка, фрактура на костта, увреждане на нерв, загуба на кост (резорбция), синус лифт, неподходяща аугментация, счупване на имплант, претоварване на имплант и др.
Въпреки че по-голямата част от случаите за поставяне на импланти (над 95%) преминават без усложнения, струва си лекарите, които поставят импланти, да бъдат наясно с това какво може да се обърка, тъй като бързия отговор на възникнал проблем позволява на хирурга да вземе адекватни коригиращи мерки. Повечето проблеми са незначителни и лесно преодолими. Трябва да се има предвид обаче, че дори незначителните проблеми, ако не са отстранени навреме, могат да застрашат стабилността на импланта в дългосрочен план.

Програма, цени и подробности на сайта на Медина Био