dr. Luca Ortensi mdt.

д-р Лука ОртензиД-р Лука Ортензи /Luca Ortensi завършва зъботехника в училището „Лeоне Деон” в Болоня. След това следва дентална медицина, като същевременно работи като зъботехник в лабораторията на баща си и се специализира в областта на неснемаемите протези.

През 1993 г. завършва дентална медицина в Университета в Болоня.  През 1994-1995 г. работи като зъболекар към Военната академия в Модена. През 1997 г. посещава едногодишен курс за фиксирано протезиране при д-р Дарио Кастелани и го повтаря още веднъж през 1998 и 1999 г. Обучава се при най-известните италиански и чуждестранни специалисти по протезиране Валерио, Фрадеани, Руфенахт, Калесини.

През 2001 г. продължава обучението си в областта на адхезивните техники в Университета в Сиена. През 2002 г. завършва едногодишен имплантологичен курс при д-р Тестори, а след това и  курсове по хирургия. Има редица публикации на тема фиксирани протези в италиански и международни списания и участва като лектор на множество курсове и конференции.

От 2003 г. насам провежда курсове по протезиране, акредитирани от италианското Министерство на здравеопазването. Сътрудничи на италианската дентална индустрия при разработката на нови материали и методи на приложението им. Работи в денталната си практика в Болоня, специализирана във възстановителната дентална медицина в сътрудничество с други свои колеги.

Съавтор е на книгата Techno clinical aspects of fixed removable prosthesis на издателство Team work media, 2015 г.

Очакваме Ви на 12 ноември 2016 г. от 15.30 на лекцията на д-р Лука Ортензи и Карло Боромео – Снемаеми имплантатно поддържани протези: съвременен терапевтичен подход за цялостна естетична рехабилитация

към програмата на Колоквиума 2016