Veneers

Mini-invasive reconstructions. Techno-clinical aspects

Veneers -  Attilio Sommella, Guerino PaolantoniАвтор: Attilio Sommella, mdt; dr. Guerino Paolantoni
Издадена: 2014 г.
Издателство: Teamwork media Srl, Italy
Книга, твърди корици, 240 стр., 1336 снимки
Език: Английски
Раздели: Естетика, Зъботехника

ЦЕНА: 300.00 лв.

Книгата представя лабораторната и клиничната работа при минимално инвазивни възстановявания с фасети. За целта са представени няколко клинични случая от които се вижда, че подходът към изработването на единичен елемент е еднакъв с този при по-сложни възстановявания, включващи няколко елемента.

Авторите на книгата са убедени, че реставрация, която включва изработването на една или повече фасети с високо ниво на предвидимост и отговаряща на естетичните и функционални изисквания на пациентите, изисква изключително точно изпълнение и спазване последователността на всички етапи от клинично-стандартизираните техники. Всеки етап, сам по себе си, е доста елементарен, така че най-често срещаните грешки възникват от желанието да се прескочи някоя от стъпките с цел – по-бързо завършване на работата.

Такова съкращаване на алгоритъма на работа обаче е съпроводено с висока вероятност от допускане на грешки в процедурата, които могат лесно да доведат до компрометиране и провал на терапията като цяло.

От друга страна, стриктното следване на протокола на работа, представен в тази книга за минимално инвазивни възстановявания е лесна за следване и без риск от провал. Авторите Атилио Сомела и др. Гуерино Паолантони представят на лекарите по дентална медицина и зъботехниците полезни техники за постигане на минимална инвазивност както по отношение на зъбните твърди тъкани, така и в поддържащите тъкани.

За поръчка: 02/963 45 43; 0885 117 864, Инфодент-БГ ООД