dr. Attilio Sommella mdt.

Атилио Сомела, зъботехник, лектор

Атилио Сомела/Attilio Sommella е зъботехник и зъболекар в Неапол. Занимава се главно с естетика с фиксирани протези. Преподавател е в няколко италиански университета. Автор е на редица статии в италиански и чуждестранни специализирани списания и международен лектор в областта на естетиката.
Атилио Сомела е създател на опростена система за работа с керамика  – т.н. „инцизални карти“, която е патентована през 1999 г.
Автор е на книгата „Инцизалният ръб – ключ към изразителността на резците, издадена от teamwork media Srl на италиански и от Palmeri Publishing Inc., Canada на английски език.
Атилио Сомела е член на редакционната колегия на списанията “dental dialogue” и “Teamwork clinic”. Преподавател e в Националната асоциация на собствениците на зъботехнически лаборатории в Италия за непрекъснато обучение. Носител на Международно отличие на AIOP – ANTLO “Roberto Polcan” през 2006 г.

Съавтор на книгата Фасети. Минимално инвазивни реконструкции. Клинични и лабораторни аспекти” издадена от teamwork Media, Италия на няколко езика.

Дипломира се като лекар по дентална медицина в l’Istituto Superior de Cièncias da Saude-Norte (Португалия) през 2016 г.

 

Очакваме Ви на 12 ноември 2016 г. от 9.30 на лекцията на д-р Атилио Сомела – Коректен, систематизиран до универсалност протокол за изработване на фасети, представен стъпка по стъпка и приложен в протетични реконструкции с минимум два зъбни елемента – клиника и лаборатория

към програмата на Колоквиума 2016