dr. Daniel Buser

dr. Daniel BuserД-р Бузер е професор по орална хирургия в университета в Берн/Швейцария до 2019 г.

Той е един от най-опитните имплантолози в международен план с 35 години хирургичен опит. Изнася лекции на национални и международни конференции и води курсове за следдипломно обучение.

Проф. Бузер е бил президент на различни академични асоциации, включително EAO и ITI. Получил е няколко научни награди, сред които награда за научни изследвания от ITI (1995) Андре Шрьодер, награда Даниел М. Ласкин (1996), награда за почетно членство от AAP (1997), награда Бранемарк за остеоинтеграция от AO (2013) и почетна награда със стипендия на ITI (2017).

Със своя екип той е автор и съавтор на повече от 400 публикации и глави в книги в областта на имплантологията.
Проф. Бузер е редактор и основен автор на известната книга “30 Years of Guided Bone Regeneration”,издадена от Quintessence Publishing. Днес, той работи почасово в частен център по имплантология в Берн и провежда хирургично лечение на пациенти. Основната му дейност е в следдипломното обучение. Заедно с проф. Тони Скулеан през 2020 г. основават Академия по пародонтология и имплантология “Buser & Sculean Academy”. Мисията им е глобално споделяне на знания по целия свят сред младите специалисти в областта на имплантологията и хирургията, като използват стрийминг-технология чрез предлагане на хибридни магистърски курсове с превъзходни преподаватели, лекции и операции на живо.
Д-р Бузер ще гостува в България на 8-9 декември 2023 г. и ще представи на българските зъболекари темата Върхови постижения и съвременни концепции на водената костна регенерация в денталната имплантология: как да постигнем отлични регенеративни резултати и дълготрайна стабилност. Още за събитието: ТУК